sunnuntai 31. tammikuuta 2016

Ni No Kuni Wrath of the White Witch. Wizard´s Edition


Hetkinen on ehtinyt vierähtää sitten viimeisimmän Ps3 editiooni hankintani. Mutta nyt teemme näyttävän paluun ja nostamme esille Ni No Kunin Wizard´s Editionin jonka tässä päivänä eräänä sain käsiini.


Ni No Kuni sopii hyvin blogitettavaksi juuri nyt sillä pelin taustavaikuttajana on toiminut samainen Level 5 kuin aikaisemmin blogatussa Dark Chroniclessakin.
Pelissä on hyvin samanlaista lämminhenkisyyttä huokuva tunnelma ja se varmasti uppoaa jokaiseen japanilaisista animaatioista pitävää. Itse en kovin paljoa kuulu edellä mainittuun ryhmittymään, mutta pidin Ni No Kunista silti todella paljon. On vaikea sanoa mikä erityisesti on Ni Non ratkaiseva aines osa, pelinä se on genrellisesti täysin vastakkaisesta päästä kuin esim Bloodborne johon olen tuhlannut suuren osan menneestä vuodestani. Ehkä ensimmäisenä tulisi mieleen että Ni No Kuni on mukava pelata, se on ainut laatuinen, tavallaan vanhahtavan lapsuuden pelin omainen josta jostain syystä tulee enemmän mieleen Nintendon tuotanto kuin Ps universumi O.o
Ni Nossa on myös vahva pokemonihtava sävy

Mitä kyseisen keräilyversion sisältöön tulee, määrä ei ole ratkaiseva tekijä ja laadullisesti hiukan jin ja jang. Pakettiin kuuluva kirja on todella hieno ja edes laadukkaan oloinen. Pehmo olennosta ei oikein voi samaa sanoa.





Kirja on kuvitukseltaan mielenkiintoinen sekoitus pelin omaa taiteellista tyyliä sekä vastapainollisesti paljon realistisempaa kuvitusta. Hirveästi en ole kirjaa uskaltanut selaamaan, se on nimittäin sen verran tiukkaan pakettiin prässätty, että pelkään jonkin sauman repeävän jos liikaa sivuja yritän aukoa.
 
Studio Ghiblin osallistuminen on vahvasti nähtävillä
 
 
Toisin kuin kirjaa kuvassa olevaa pehmoa ei hirveästi ole varaa kehua. Kiinalainen työnlaatu ei nyt kovin paljoa pääse juhlimaan tämän tekeleen kohdalla. Se on enemmänkin halpa esikuvansa irvikuva kuin näköisteos. Miksei kärsässä roikkuvaa lyhtyäkin olisi voinut valmistaa jostain muusta lyhtymäisemmästä materiaalista kun samasta kankaasta joka saa sen näyttämään enemmän pallolta kuin lyhdyltä jolta sen kuuluisi näyttää.
 
 
Mutta koska Ni No Kuni on peli josta en välttämättä olisi halunnut luopua näin sen säilyminen tuleville sukupolville on ainakin varmistettu. Hiukan vähäisestä ja ristiriitaisesta sisällöstään huolimatta olen hyvinkin tyytyväinen, että onnistuin saamaaan Ni Nonkin osaksi kokoelmaani.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti