lauantai 28. maaliskuuta 2015

Nuka-Cola Quantum

 
Viime Fallout 3 postauksessa tuli pohdittua olisiko pelissä esiintyvää Nuka-Colaa/Nuka-Cola Quantumia saatavilla. Hetken googeloitua selvisi että olisihan sitä, mutta samalla selvisi myös, että sitä voi tehdä itsekin. Joten.....
 
 
Itse colan ohje on hyvin yksinkertainen, Tonic-vettä ja sinistä elintarvikeväriä. Pullon kasaan laittamisessa on hiukan enemmän projektia, ei sekään mikään hirmuinen haasta toki ole.
Vaikeinta, ainakin itselleni oli etiketin saaminen oikean kokoiseksi. Siihen meni jokunen tunti, ja pari paperia.....kuvassa ei ole edes kaikki tulosteet jotka tuhlasin.
 
Helpommalla toki olisi päässyt, mutta halusin että pullon tekstit olisivat luettavissa.
 
 
 
 
Etiketin lisäksi tarvittiin korkki...
 
 
joka onneksi tuli hankkimani pullon mukana, tussasin sen vain siniseksi ja liimasin päälle Quantum merkin. En ole kovin tyytyväinen korkkiin, merkin kanssa olisi pitänyt jaksaa nähdä sama vaiva kuin etikettien, jotta siitä olisi tullut selkeämpi ja paperin reuna katoaisi paremmin korkkiin.
Kuumaliimasin korkin umpeen, eli tätä Quantumia ei ole tarkoitettu koskaan avattavaksi. En tiedä mitä sisällölle ajan kanssa mahtaa tapahtua ja joudunko joskus ehkä tekemään uuden pullon.
 
Quantumin hohdetta varten hankin "paino valon" O.o
 
Johon kuumaliimasin nappulat joiden päälle pullo voidaan asettaa. Valo ei syty jos pullon asettaa suoraan lampun päälle.
 
 
 

 
Etiketin liimaukset tulivat hiukan näkyviin valon vähentyessä.
Mutta hämärässä sinisyys vaalenee lähemmäksi pelissä nähtyä Quantum Colaa.
 

 
 
Ja siinä se on, osana kokoelmaa. Kaiken kaikkiaan näin ensimmäiseksi yritykseksi, sanoisin onnistuneeni todella hyvin pullon kasaan laittamisessa. Pieni hiominen olisi ollut vielä paikallaan, mutta muuten ei parane valittaa.
 
Mikäli satuit tämän blogi tekstin löytämään, fanitat Fallout pelejä ja/tai haluaisit tehdä oman pullosi, etiketit löydät tästä linkistä korkit löydettävissä samalta sivulta.
Jos omistat jonkin kuvankäsittelyohjelman ja osaat sitä käyttää, uskon ettei kuvan oikeaan kokoon asetteleminen ole mikään ongelma. Itse koin helpoimmaksi käyttää OpenOfficea.
 
Muu tarvittava:
Tonic-vettä
Sinistä elintarvikeväriä
Sininen tussi...tai pienoismallimaalia
Liimaa
Lasinen cola pullo (harvassa nykyään)
Valo (vapaaehtoinen)
 
Tonic-vettä kannattaa ennen värjäämistä hiukan heilutella tai jättää avattuna huoneen lämpöön vuorokaudeksi jotta hiilihapot haihtuvat jotta väristä tulee tasainen eikä pulloon ilmesty myöhemmin tarpeettomia kuplia.
 
 
Kippis!!

1 kommentti: