tiistai 3. maaliskuuta 2015

Kingdom Hearts HD 2,5 ReMix Collectors Edition.



Kingdom Hearts on yksi niistä peleistä joita tuli nuorenalapsena pelattua ja joissa oli sellainen tietty Wau!-fiilis. Siitä on vähintään yhdeksän vuotta kun olen viimeksi pelannut Kingdom Heartsia. Ensimmäinen osa kuitenkin julkaistaan jo vuonna 2002 ja toinen 2005, muista keräilyversion sisältämistä peleistä ( Kingdom Hearts Re:Chain of Memories, Kingdom Hearts: 358/2 Days ja Kingdom Hearts Birth by Sleep) ei ole minkäänlaista kokemusta.

Itse pelistä kirjoittamisesta hankalaa tekee se, etten tosiaan ole vielä päässyt peliä kokeilemaan....jokunen hetki saattaa mennä että edes pääsen....ja se että muistikuvatkin, jo näin nuorella iällä, ovat alkaneet hämärtymään. Kokemuksiani Kingdom Heartsista saa siis kaivella kymmenen-kolmentoista vuoden takaa. Yllättävää kyllä ensimmäinen osa on jäänyt paremmin mieleen, johtuisiko se siitä että ehkä toinen osa näin pelattavuudeltaan oli pitkälti sitä tuttua juttua jonka oli jo kerran kokenut...... Siksi olin hiukan pettynyt kun näin Kingdom Hearts IIIsen gameplay videon Youtubesta. Kaikkienko näinden vuosien jälkeen meille tyrkätään täysin saman näköiset vihulaiset Keybladella mätkittäväksi kuin jo ensimmäisessä osassa?

Silloin kauan kauan sitten en vielä ollut ikinä pelannut Final Fantasyitä joten tietoni KHn FF hahmoista oli olematon...sitä ei ollut lainkaan..... Nyttemmin vuosien vieriessä on Final Fantasyihinkin tullut tutustuttua. Sen myötä hämmennys Final Fantasy ja Disney universumien yhteen törmäykseen on kasvanut entistä suuremmaksi. En oikein tiedä, vieläkään, mitä mieltä siitä pitäisi olla. Disney ja Final Fantasy sopivat yhteen kuin ketsuppi ja soijakastike, sitä ei ehkä uskoisi mutta lopputulos onkin ihan hyvä.

Sen olen ymmärtänyt (wikipediasta juuri luin) että näihin remix versioihin on lisätty pomo taisteluita, joidenkin vihulaisten väritystä on muutettu, ilmeisesti lilasta oranssiksi...jos nyt en ihan väärässä ole..  musiikkia on paranneltu ja välivideot on nyt mahdollista skipata. Uusi sisältö houkuttaisi entistä enemmän päästä kokeilemaan.

Entä sitten itse keräilyversio?
Joka pelien lisäksi pitää sisällään, pakollisen, 30 sivuisen taidekirjan, pinssin ja Shadow Heartless leluhahmon.


Useimmiten olen todella skeptinen kaikkia figuureja sun muita keräily hahmoja kohtaan. Jos keräilyversio sisältää yhdenkin muoviukkelin jää se hyvin todennäköisesti ostamatta. Kingdom Heartsin kohdalla meinasi käydä samoin vaikkei Heartless pehmo muovia olekaan. Hyvä kuitenkin, että tulin toisiin ajatuksiin. En tiedä missä menee raja aikuisen miehen kohdalla pehmolelusta innostumisessa, mutta minusta Shadow Heartless on todella hieno. Ei läheskään sellainen 1,50€ kiinalainen lelu jollaista odotin, vaan todella laadukkaan näköinen ja tuntuinen....muutenkin sympaattisen oloinen.. Ja onneksi juuri Shadow Heartless eikä mikään/kukaan muu pelin hahmoista. Hyvin sopivan ikoninen perusvihulainen, jonka ihka ensimmäisenä pelissäkin kohtaa.

Kaiken kaikkiaan, kun otan huomioon kaiken mitä keräilyversio pitää sisällään, niiden laadun ja sen että keräilyversion saatavuus hankaloituu päiväpäivältä yhä enemmän, oli se todella kannattava ostos johon olen todella tyytyväinen. Se on hyvin ansainnut paikkansa kirjahyllystä punaisen Mario sienen viereltä.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti