keskiviikko 18. maaliskuuta 2015

Turinaa trophyistä.

Sen verran monta peliä odottamassa analysointia joten ajattelin kirjoitella jostain muusta, mutta vahvasti niihin liittyvästä.
Joten päätin hetken harkinnan jälkeen ryhtyä turinoimaan trophyistä (tuo täysin suomenkielinen sana) (Mutta mikä muukaan se olisi?). Joista on tullut tänä päivänä iso osa pelaamista.
Itse en kykene muodostamaan yksiselitteistä mielipidettä kyseisistä virtuaali palkinnoista. Varmasti on henkilöitä jotka ovat yksiselitteisesti puolesta tai vastaan. Heitä joiden mielestä trophyt lisäävät pelien pelattavuutta ja heitä joiden mielestä pelit olivat ennen parempia.
Itse en ole pelannut niin paljoa, että oikeastaan muistaisin aikaa ennen trophyjä. Mutta mielipiteeni niistä on niin puolesta kuin vastaankin.
Ne tuovat ihan kivan lisän, ehkä houkuttelevat pelaamaan enemmän/useamman kerran samaa peliä, ehkä lisäävät pelin käyttöikää. Ehkä. Itse en useinkaan jaksa kerätä kaikkia, en millään viitsi aloittaa toista tai kolmatta peli kertaa saadakseni puuttuvan läpäise peli vaikeimmalla vaikeusasteella trophyn. Kun en muutenkaan perusta pelin keräilyrihkamista motivaationi trophyjenkin suhteen usein lopahtaa sen viimeisen kohdalla joka pakottaisi etsimään kaikki 157 keräily esinettä tai suorittamaan 425 sivutehtävää, kuten jokainen The Saboteur pelin platinoinut (minä mukaan lukinen, yllättävää kyllä.) on joutunut tekemään.
Trophyjen kirjo on myös todella laaja naurettavan helpoista järjenvastaisiin. Toistojen puolesta kärkipaikka kuuluu ehkä edelleen Lost Planet 2:lle jossa platinan saadakseen olisi kuoltava 444 kertaa, päihitettävä 9999 vihulaista, pelattava kenttiä 300 kertaa ja vielä voitettava 100 online sessiota. Platinan saadakseen peliin olisi uhrattava ainakin 250 tuntia. Tietysti jos on tosi fani, tai ei ole muutakaan pelattavaa, niin mikä jottei. Itse en edes alkaisi yrittämään.
Sitten on ne harvat jotka jäävät kismittämään siksi kun trophyn ansaitakseen ei voi tehdä muuta kuin luottaa sokeasti hyvään tuuriinsa kuten Plants vs Zombies:n Lucky Spin jossa "hedelmäpelistä" olisi saatava kolme samaa timantti symbolia.

 
Maailmassa on varmasti satoja ellei jopa tuhansia pelaajia jotka kilpailevat tosissaan trophy listojen herruuksista, jokunen (ainakin yksi) joka tienaa elantonsa pelejä platinoimalla ja niitä jotka haluavat että heidän kokoelmansa vain näyttää virheettömältä, ja kai niitäkin joiden mielestä peli ei ole vielä pelattu jos siinä on hitunenkin keskeneräisyyttä.
Itse olen kai vain tässäkin suhteessa laiska ja välinpitämätön. Yksi, ja tärkein, syy miksi tiristän itsestäni hiukan enemmän innostusta ja jaksan tahkota peliä niin kauan että olen kaikki trophyt ansainnut on se että todella olen pitänyt kyseisestä pelistä, silloin minuun herää halu kerätä ne kaikki.
Toinen, hiukan typerä, syy on se että jotkut platina trophyistä vain näyttävät ihan hienoilta.













Mutta muuten en koe trophyjä kovinkaan elintärkeiksi. Itseäni ei haittaa jos yksi platinaan oikeuttava jää saamatta. Enkä vieläkään osaa vastata lisäävätkö trophyt pelin pelattavuutta, ne olkoot ihan kiva lisä ja on niitä välillä ihan mukavakin metsästää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti