keskiviikko 4. tammikuuta 2017

Joulu ja Pokémon GO

Kun nyt tähän koneelle istahdin tarkoitukseni oli raatia aivan toisesta aiheesta. Mutta kun nyt erehdyin mennyttä Pokémon Go päivitystäni silmäisemään hiukan ajankohtaisempi tarinoinnin aihe pulpahti mieleeni.
Aiheena on jälleen Pokémon Go, yrittäkää kestää.



Joulu oli joulu meni. Vuosi uusikin ehti jo alkaa. Mutta Pokémon Go ei ota tauotakseen.... mitä nyt tulevat pakkaset saattavat viimein rajoittaa itsensä ulkoistamista. Olisipa jo kesä.


Go`kin juhlisti lomakauttamme omalla tavallaan, erinäisin maksullisin lahjapakkauksin, ilmaisin hautomoin ja paremmin mahdollisuuksin löytää jokin vauvamoni. Joita ei itseltä enää kovin montaa puutu.

 
 


Siinä missä aina innolla odotan uutta päivitystä kuulun myös niihin jotka hyvin pian toteavat, että ei tämä nyt niin kummoinen ollutkaan ja päätyvät odottamaan ja toivomaan seuraavaa. Jos vertaan joulun aikaa Halloweeniin. Halloween tapahtuma oli parempi aivan ylivoimaisesti. Tupla namit ja neljäkertaa lyhyemmät kävelymatkat olivat paljon parempi diili kuin parit ilmaiset hautomot ja lahjapaketit joihin kuitenkin tarvitsee kohtuuttoman paljon kolikoita. Ja paremmat mahdollisuudet löytää vaavimoni latistuvat todennäköisyyksien alle. 2km ja 10km munia löytyy stopeilta huomattavasti harvemmin kuin 5km munia jotka tuntuvat hetkessä täyttävän koko yhdeksän paikan hautomon. Tänä aikana kun tapahtuma on ollut käynnissä olen löytänyt kolme 10km munaa joista yhdestä tuli Elekid ja kahdesta #/&@!! Onix.
2km munia on löytynyt sitäkin vähemmän, no ehkä kaksi.... toisesta Spearow ja toisesta Igglypuff. Mutta 5km munia...... niitä riittää. Kuten kuvista voi nähdä olen löytänyt Togepin joka Pichun lisäksi on toinen jonka todella halusin.... Ongelma vain on se, etteivät 5km munat pidä sisällään mitään muuta toisen generaation otusta kuin Togepin ja nyt kun olen sen jo saanut ne halua sitä enää..... tietysti jos löydän toisen voin saada Togetikin, mutta se ei ole ensisijainen prioriteettini.
Joten ilmaiset hautomoni kuluvat 5km munien hauduttamiseen.....vähän niin kuin hukkaan.
 
 
Eikä siinä vielä kaikki. Uuden vuoden kunniaksi ensimmäisen generaation aloitus Pokémonien (Bullbasaur, Squirtle ja Charmander) löytymis mahdollisuudet ovat huomattavasti parantuneet ja niiden mukana myös kyseisten otusten seuraavia muotoja pitäisi olla havaittavissa "entistä useammin". Eli, tähän astisen, ei koskaan vaihtoehdon sijasta otuksia sentään pitäisi näkyä. Ja näkyyhän noita.
Mutta palataanpa jälleen hetkeksi muistelemaan Halloweenia jolloin kummitus Monit valtasivat pihamaamme, niitä löytyi paljon, niitä löytyi liikaa. Ghaslty on yllättävän kesy otus Haunterkin siedettävä hyvin läheinen tietolähteeni voi jopa kertoa, että Gengarkin saatiin napattua ilman sen suurempia ongelmia. Mutta yritäppä napata Charmander jonka vihdoin ja viimein olet "lisääntyneestä aktiivisuudesta" huolimatta löytänyt. Ei se mene palloon ja viidennen pallon jälkeen se päättää paeta.
Mikä se tällainen uudenvuoden juhlistus on? O.o
Eikö tällaisten tapahtumien pitäisi olla houkuttimia uusille ja hiipuville pelaajille ja kiitoksia niille jotka ovat olleet mukana alusta asti. "Koska olette jaksaneet pelata peliämme tähänkin asti ja toivomme teidän pelaavan sitä vastaisuudessakin haluamme pariksi päiväksi helpottaa tämän ja tämän otuksen löytymistä........ja nappaamista"

Sen sijaan joulun ja uuden vuoden ajan tapahtumat ovat minusta jääneet jotenkin puolitiehen. Ei Halloweenin pitäisi olla parempi tapahtuma kuin joulun tai/ja uuden vuoden. Nythän olisi pitänyt tapahtua jotain suurta jotain hienoa jotain palkitsevaa.... Mutta ei.

Olen ihan tyytyväinen Pokémon Gon kehitykseen, mutta samalla huomaan... varsinkin tätä tekstiä kirjoittaessani.... olevani hyvin turhautunut pelin... sen kehittäjien... tapaan toimia. Tämä toki on vain minun mielipiteeni voi olla, että moni muu on hyvin innoissaan joulun ajan tapahtumista.
Itse kuitenkin iloitsen enemmän vihdoin yhyttämästäni Snorloxista kuin parista Charmanderista jotka olen tuurilla onnistunut nappaamaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti