maanantai 12. joulukuuta 2016

Final Fantasy XV

Kuten jo edellisessä postauksessa mainitsin Final Fantasy peli sarja on minulle etäisesti läheinen. Tiedän pelit, osan niiden hahmoista ja vielä suuremman osan vastaan tulevista otuksista. Fantastinen vertailupohjani kuitenkin rajoittuu FFX, FFX-2 ja FFXII peleihin joista viimeisintä kirjainyhdistelmään tahkosin Ps2 aikoina lukuisia tunteja ja josta voin sanoa erityisesti pitäneeni.


Mutta nyt ollaan tultu vuosikymmen ajassa eteenpäin ja kehitys on ollut mitä positiivisinta. Muistan kuinka ensimmäiset trailerit tulevasta FFXV:stä ilmestyivät joskus 2006, silloin peli kulki vielä nimellä.... FFXII Versus. Eli se olisi ollut numerollisesti seuraava Final Fantasy jonka pariin olisimme XII jälkeen päätyneet. Näin ei onneksi kuitenkaan tapahtunut. FFXV:tä ei olisi pystytty mitenkään toteuttamaan PS2.... PS3 ehkä..ehkä. Hyvin epävarmasti...
Kymmenen vuotta siihen siis meni ja odotus oli sen arvoista.


Aikoinaan oli aika kun en jaksanut innostua mistään muista peleistä kuin valtavista avoimen maailman samoiluista joissa puuhaa riitti lukuisiksi tunneiksi vielä itse tarina osuuden päätyttyä.
TES Skyrimin jälkeen innostus virtuaaliseen samoamiseen jotenkin hiipui, pelit tuntuivat liian isoilta ja aikaa vieviltä. Ajatukseni siirtyivät lineaarisempiin digitaalisiin seikkailuihin. Mutta FFXV myötä into tutkia valtavaa pelimaailmaa on jälleen hiukan herännyt.


En osaa yhtään arvioida kuinka suuri FFXV maailma on. Se ainakin tuntuu suuremmalta kuin Skyrim tai Fallout 3/4. En tiedä onko se sitä, mutta aivan julmetun laaja se on joka tapauksessa.
Se myös näyttää todella hienolta. Sanotaan ettei grafiikoiden pitäisi olla pelissä pääaasi, niin kyllä itse jätän mieluusti monet kökömmän grafiikan pelit pelaamatta jos vaihtoehtona on FFXV

Katsokaa nyt noita riisipalloja! :O

Kauhean pitkälle en ole pelissä tarinan puolesta vielä päässyt etenemään. Enemmänkin vain haahuillut sinne tänne tehden erinäisiä sivutehtäviä ja etsiskellä tutkittavaa.


On jo melko varmaa minkä tulen valitsemaan omaksi tämän vuoden pelikseni. Siinä taistossa ei kauhean kovaa kilpailua tulla käymään.
Kaikesta ylistyksestä huolimatta FFXV on kuitenkin joitakin ominaisuuksia jotka hiukan häiritsevät. Hahmojen kehitys esimerkiksi tuppaa itseltä täysin unohtumaan ja on jollaintavalla kovin mitään sanomatonta, en oikein aina edes tiedä mitä uusia kykyjä ja parannuksia availen taitopuista kunhan vaan saan AP pisteeni käytettyä. Toisena harmillisempana seikkana pidän sitä, että avoimuudestaan huolimatta suurin osa pelimaailman teistä ja kinttupoluista on reunustettu kätevästi ylipääsemättömin kallion jotten kukaan vaan pääsisi poikkeamaan reitiltään turhan kauaksi. Edes autoteiden reunakaiteiden yli ei usein pääse hyppäämään vaan on kiltisti etsittävä kaiteeton kohta tai portaat. Vaikka prinssi Noctis Lucis Caelum pystyykin teleportailemaan paikasta A paikkaan B polvenkorkuiset metallikaiteet ovat hänellekin ylitsepääsemätön este.


Mutta nuo pienet vaivaavat yksityiskohdat ovat melko toissijaisia muun pelin rinnalla. Ei haittaa vaikka et olisi ikinä Final Fantasyjä pelejä pelannut, FFXV sopii niin veteraaneille kuin ensikertalaisillekin.


Suosittelen! 👍👍👍

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti