maanantai 11. huhtikuuta 2016

Pokémon 20 vuotta.


Tässä taannoin joitakin viikkoja sitten sain vision siitä, että mikäli haluan estää kansioiden vuosiksi kirjahyllyyn unhoittumisen keräilyn hiipuessa.
Ymmärsin, että keräily tulee ottaa enempi haasteena, tavoitteena jonka itselleen asettaa, päämääränä jota kohden kulkea. Sen on elettävä. Alun perin, noin vuosi sitten, hetken mielijohteesta kirpputorilta 50centillä ostettu Pokémon kortti nippu siivitti alun keräilylle. Otin haasteeksi kerätä kaikki 151 alkuperäistä Pókemonia. Tavoite tuli saavutettua yllättävän nopeasti ja samalla laatikoihin ehti kerääntyä muidenkin sarjojen kortteja.


Ensimmäisten Base, Base2, Fossil ja Jungle settien jatkoksi tuli Team Rocket ja sitä seurasi Gym Heroes ja Gym Challenge. Viimeisimpänä mainittujen settien lähestyessä loppuaan oli katseet jälleen käännettävä toisaalle.


Toisaalta löytyi Expetition, Skyridge ja Aquapolis sekä Southern Islands. Mutta kun Southern Islandsin 18sta kortista puolet oli saatu kasaan alkoi heräämään epäilys, että tässäkö se on. Saavutin tavoitteeni, ylitin sen monin kerroin. Keräisin kaiken mistä lapsena Pokémon korttien ilmestyessä en osannut edes haaveille.

 
 

 Aluksi olin luvannut itselleni, että 1st gen on se minun juttuni, sen jälkeisiin Pokémoneihin en koskisi pitkällä tikullakaan. Mutta kuinkas kävikään. Southern Islandia seurasivat Neo Genesis, Discovery, Destiny ja Revelation jotka ovat kaikeksi onneksi vielä pahasti kesken. Päätin kuitenkin myös, että jätän vanhemmat setit nyt joksikin aikaa tauolle ja keskitän energiani johonkin aivan uuteen.


Vasta hetkisitten julkaista Generations sarja oli mitä oivallisin valinta seuraavaksi kasattavaksi kortti setiksi. Varsinkin kuukausittain ilmestyvien  Mythical ja Red and Blue keräily boxiensa puolesta.

Yksi setin odotetuimmista korteista sattui löytymään jo ensimmäisten joukossa
Kunhan Generations on kerätty palaan vanhempien settien pariin, kartoitan mitä puuttuu ja keskityn niihin. Paluuseen voi kuitenkin mennä aikaa, Generations setissä ehkä kuitenkin riittää etsittävää täksi vuodeksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti