torstai 18. kesäkuuta 2015

Ippi ja Oppi

 

Tämä pieni Ibb & Obb esitelmä on ollut kirjoitus listallani jo pitkään, mutta en vain ole saanut aikaiseksi istahtaa koneen ääreen ja kirjoittaa.

Joskus harvoin sitä tulee vastaan pelejä jotka miellyttävät yksinkertaisuudellaan ja yllättävät haastavuudellaan. Ibb & Obb on juuri sellainen peli. Siitä on jo varmaan reilusti yli vuosi...luultavasti enemmänkin...kun kyseistä peliä tuli ensimmäisen kerran pelattua. Hetki oli historiallinen siinä mielessä, että Ibb ja Obb oli ensimmäinen peli jonka pelasimme yhdessä avovaimoni kanssa ja ensimmäinen peli jota hän on ikinä koskaan pelannut.

 
 
Ibin ja Obin avain sana on yhteistyö. Miltei kaikki vastaan tulevat esteet vaativat sujuvaa yhteistyökykyä kummaltakin pelaajalta. Mikäli olet herkkä turhautumaan, en suosittele Ibbiä ja Obbia. Se tuhoaa parisuhteesi ja erottaa sinut ystävistäsi. Jos taas pidät pienistä aivopähkinöistä, sinua ei haittaa useat toistot ja tiedät kaverin jonka kanssa voisitte peliä pelata Ibb ja Obb on kuin tehty sinulle.
 
 
Usein kestää hetken ennen kuin helpoimmastakin harmaiden aivosolujen käyttöä vaativasta esteestä on päässyt eteenpäin. Usein molemmat vain möllöttävät paikallaan, niin sohvalla kuin tv- ruudullakin ja vain miettivät miten tästä pääsee etenemään. Sitten kun sen lopulta keksii, voi tuntea itsensä hiukan hölmöksi kun ei heti tajunnut. Noin helppoako se olikin?
Ibissä ja Obissa on myös ominaisuus joka on löydettävissä peleistä kuten Dark Souls. Suunnaton helpotuksen tunne kun on viime hetkellä livahtanut murhan himoisen mustan piikkipallon alitse ja pelastautunut seuraavalle tasolla yritettyään kohtaa 26 kertaa.
 
Ibin ja Obin kaltaisia kaksin pelattavia yksinkertaisia pelejä pitäisi olla enemmän saatavilla. Yhteishenki toimii paljon paremmin juuri Ibin ja Obin kaltaisissa tasohyppely peleissä, jotka juuri vaativat pelaajiltaan yhteen hiileen puhaltamista, kuin suuremman mittaluokan monin peleissä joissa molemmat pelaavat kuitenkin enemmän omaa kuin yhteistä peliä.
 
 
Selvittyämme Ibistä ja Obista ikuistimme pelin hahmot hamahelmiin. Tavallaan niissä on  etäisesti jotain samaa kuin pelaajissaankin.
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti