tiistai 19. heinäkuuta 2016

Pokémon Go!!


Aina en onnistu aivan ajanhermolla olemaan sillä Pokemon Go:n alkumainingit menivät itseltä tyystin ohi. Olin kuullut vain etäisiä huhuja kännykkä pelistä jolla voi napata Pokémoneja ihan omasta elinympäristöstään O.o Mikä se sellainen peli on? Onkohan se nyt ihan totta?
Olihan se.

Nyt olen sitten itsekin hairahtunut kyseisen Go:n lataamaa.... Pisteet siitä, että peli on miltei täysin ilmainen jos ei lasketa maksullista, jokaisen vapaaseen harkintaan perustuvaa, sisältöä..... Ja voin vain todeta, että ymmärrän täysin sen ympärillä muodostuneen hypetyksen. Kun minä olin pieni sitä pystyi vain mielikuvituksensa siivin lähtemään Pokémon jahtiin, nyt ne ovat täällä jokaisen ulottuvilla, pienellä kämmentietokoneen ruudulla lisätyssä todellisuudessa.

Ja ehkä tätä päivää on myös odotettu. Sen sijaan että peli naulitsisi pelaajansa koneen ääreen tai sohvan nurkkaan sitä on lähdettävä ulos kävellen, pyörällä tai muulla vaihtoehtoisella kulkuvälineellä. Autokin toki käy, mutta se ei päihitä perus jalkapatikkaa kartoitus mahdollisuuksineen. Itsekin olen tässä parina aamuna tallustanut ainakin 15km Pokémonien perässä. Montaa en ole vielä löytänyt, mutta yritys on ollut sitäkin kovempi.

Parvekkeemme alus pursuaa Pidgey´tä ja Rattatoita

Pelin alku oli todella hankala, serveriin ei meinannut saada yhteyttä ja peli kaatuili jo alku metreillä lukuisia kertoja. Hahmoaan oli aivan turha kuvitella ehostelevansa ilman, että peli hyytyi. Helpoita oli vain tyytyä valmiiseen hahmoon. Ongelmien jälkeen Go on kuitenkin alkanut rullaamaan yllättävän hyvin, joitakin hetkittäisiä kaatuiluja on havaittavissa, mutta pääsääntöisesti peli toimii todella hyvin.

Parasect on ehkä tähän mennessä onnistunein löytöni

Muu maailma sekosi jo pari viikkoa sitten, suomi seuraa perässä. On hiukan huvittavaa huomata, kuinka moni vastaan tulija on myös etsimässä Pokémoneja. Niin lapsia, nuoria ,aikuisia kuin aikuisia lapsineenkin. On helpompi laskea ne joilla Pokémon Go:ta ei näkynyt kuin ne joilla se oli.

Tämän aamulenkin saaliiseen kuului Venonat
Kuten kaikessa Pokémon Go:ssakin olisi joitakin asioita joita voisi parantaa. Pokémonien läheisyydestä ilmoittava Nearby ominaisuus ei oikein ota toimiakseen ja olisi hienoa jos omia Moneja voisi vaihtaa toisen/ten pelaajan/ien kanssa. Sellaisia pieniä aika itsestään selviä asioita jotka olisivat tehneet pelistä vielä hiukan paremman.

Voi olla, että Pokémon Go tulee aiheuttamaan pieniä lieveilmiöitä, kuten on maailmalla jo aiheuttanutkin. Mutta muuten, kunhan vain muistaa keskittyä enemmän ympäröivään maailmaan kuin puhelimensa ruutuun, on Pokémon Go:n suunta näin pelinä todella hyvä.
Ylös, ulos ja Pokémoneja etsimään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti