lauantai 28. helmikuuta 2015

The Orber 1886 Blackwater Edition


 
Viimeisin, täysin hetkenmielijohteesta toteutettu keräilyversio hankinta. Pelistä josta en edes tiennyt juuri mitään.  En pahemmin lue arvosteluja, en juurikaan niistä perusta, jonkun mielestä huonokin peli voi olla hyvä, ne ovat enemmän vain mielipiteitä. Itse toimin enemmän kai intuitiolla, mikä nyt sattuu tuntumaan hyvältä/kiinnostavalta. Orderin kohdalla, se vähä mitä siitä tiesin riitti ja hyvä niin.
 
 
Blackwater Editionin sisältö on perus kauraa, keräily kuvia pelin hahmoista, postikortteja pelin maisemista, tarroja ja pari kangasmerkkiä. Ei niinkään mitään yllättävää tai turhan erikoista/silmään pistävää. Ehkä hienoin hienous on itse pakkaus Orderin tunnuksin kuvioituna ja sisältä samettimaisesti pinnoitettuna.
En sano että versio olisi huono, ei, se on perus....tavanomainen.
Ainut todellinen miinus joka itseä häiritsi on pakettiin kuuluva "leili" koru, josta pelin hahmot aina aika ajoin naukkailevat graalin maljan kaiken parantavaa vettä.
Kun ottaa huomioon hinnan jonka tästäkin versiosta uutena joutuu pulittamaan, olisiko ollut liikaa vaadittu että "leili" myös toimisi replikana, kuten se toimii pelissäkin. Tarkoittaen että sen pystyisi avaamaan ja jos välttämättä haluaisi sen voisi täyttää vedellä tai muulla vaihtoehtoisella virvokkeella, mutta ei "leilin" korkki on juotettu tiukasti kiinni ja sen kaulan sivuilla on kaksi ammottavaa reikää.
 



SPOILERI VAROITUS!
Jos et halua tietää itse pelistä tämän enempää älä lue tämän pidemmälle.
Kuten jo alussa mainitsin, en tiennyt Orderista juurikaan mitään kun sen päädyin ostamaan. Tiesin että tapahtumat sijoittuvat 1800-luvun englantiin, nähtävillä on aitoja historiallisia rakennuksia, teknologinen kehitys on Nikola Teslan johdattamana lähempänä 2050 lukua ja mukana seikkailevat myös Graalin malja, pyöreän pöydän ritarit, ihmissusia ja Viiltäjä-Jack
Nyttemmin olen saanut tietooni että peli on saanut paljon kritiikkiä osakseen, erityisesti siitä että se on aika lyhyt, (itse pelasin Orderin läpi kolmessa illassa, noin kuudessa tunnissa) Lyhyys ei minua itseäni juurikaan haitannut, ainoastaan se että lopun koittaessa pelistä jäi kovin keskeneräinen fiilis.
Tässäkö se nyt oli? Pelin pääpahis ei edes ollut se jonka kuvittelin sen olevan. (ja kuka olisikaan arvannut että kaveri nimeltään Lucan olikin ihmissusi (Lycan)) Loppu tuntui kovin hätäillyltä, pari kolme lisä tuntia niin tarinan olisi saanut mukavasti pakettiin....tai jos turhan pitkästä ja tylsästä hiiviskely osuudesta olisi leikattu puolet, sekin olisi riittänyt.
Muuten pidin pelistä todella paljon, se näytti hienolta, se oli itselle sopivan tarina painoitteinen ja se piti sisällään mukavassa suhteessa niin faktaa kuin fiktiotakin. Kaiken kaikkiaan Orderia oli todella mukava pelata ja sen tarina jaksoi pitää otteessaan eikä kertaakaan tullut tunnetta, että olisin halunnut skipata usein pitkätkin välivideot. Pidin niistä oikeastaan enemmän kuin itse pelaamisesta.
Jos arvostella täytyisi antaisin Orderille ehkä 8,5/10.

 
 


1 kommentti: